s

VMB Automation ontvangt eerste exemplaar ‘slim gemaakt in zuid-holland’

Post Date: 31 maart 2017

VMB Automation ontvangt eerste exemplaar ‘slim gemaakt in zuid-holland’

Tijdens het drukbezochte high tech-event ZIE 2017 van Holland Instrumentation zijn de eerste exemplaren van ‘Slim Gemaakt in Zuid-Holland’ overhandigd. Gedeputeerde Adri Bom-Lemstra van Economische Zaken presenteerde tijdens deze middag bij Corpus in Oegstgeest de actieagenda ‘Slim Gemaakt in Zuid-Holland; Samen kansen realiseren in Smart Industry’.

Bom-Lemstra reikte de eerste exemplaren uit aan Stefan Morssink van HTC Parking Systems, Arie Verhoeven van VMB Automation en Ton Plooy van TBP Electronics. Deze drie Zuid-Hollandse ondernemers zijn al volop aan de slag met Smart Industry en vertellen in ‘Slim Gemaakt’ hun verhaal met de Smart Industry. TBP Electronics is bovendien de eerste ‘verborgen kampioen’ die in dit kader werd gepresenteerd op ZIE-2017.

Arie Verhoeven vertelt in het blad over een FME Vaartmakerssessie: “Dankzij jullie inbreng hebben wij nu focus te pakken hoe wij nog meer innovatieve projecten naar binnen kunnen halen en zodoende onze bedrijfsgroei te continueren!”

Een verborgen kampioen is een MKB die aan andere bedrijven levert en tot de wereldtop behoort in zijn niche maar desondanks niet of nauwelijks bekend is. Verborgen kampioenen hebben hun positie in de wereldtop bereikt door innovatie en blijken dan ook vaak al ver te zijn met Smart Industry. Via een korte film kan iedereen kennis maken met de verborgen kampioen en zijn visie op Smart Industry. De film over TBP is de eerste in een serie en laat zien dat Slim Gemaakt niet alleen een actieagenda is maar ook tot echte actie leidt.

 

SLIM GEMAAKT NETWERK

De actieagenda is een gezamenlijke uitgave van het Slim Gemaakt netwerk: Holland Instrumentation, InnovationQuarter, FME, Metaalunie, Provincie Zuid-Holland, Kamer van Koophandel, TNO en gemeente Delft. Het ‘Slim Gemaakt netwerk’ wil met de publicatie laten zien dat veel Zuid-Hollandse bedrijven al smart zijn, maar ook dat er nog veel meer kansen zijn om internet en ICT in te zetten in het bedrijfsproces, het product en het verdienmodel. Ook laat het netwerk met ‘Slim Gemaakt’ zien wat ze in het samenwerkingsverband doet om de digitalisering te bevorderen en welke instrumenten en netwerken hierbij van pas kunnen komen voor de ondernemers.

 

MEER WERK VAN SMART INDUSTRY

Gedeputeerde Bom-Lemstra sloot de overhandiging af met een oproep aan ondernemers in Zuid-Holland om meer werk te maken van Smart Industry. “Dit is echt hard nodig voor ons bedrijfsleven als we internationaal concurrerend willen blijven. Benut dit prachtige boekje voor inspiratie en als wegwijzer naar handige instrumenten en nuttige netwerken hierbij.”

 

Voor de ruim 250 deelnemers aan de bijeenkomst was een gedrukt exemplaar aanwezig. En voor andere geïnteresseerden is de digitale versie hier beschikbaar.