s

Game On Drechtsteden Dé techniekmanifestatie | 4 en 5 juni 2018

Game On Drechtsteden Dé techniekmanifestatie
Post Date: 31 oktober 2018

Game On Drechtsteden Dé techniekmanifestatie | 4 en 5 juni 2018

Techneuten zaaien voor later, begint nu!

Techniek zien, doen en ervaren. Dat is het idee achter de techniekmanifestatie Game On Drechtsteden die dit jaar op 4 en 5 juni 2018 wordt georganiseerd. Tijdens deze twee dagen nodigen we leerlingen van het voortgezet onderwijs (klas 1 en/of 2 vmbo, havo en vwo) in de regio Drechtsteden uit op de schaatsbaan in Dordrecht.

Op deze manier promoten we techniek bij de medewerkers van de toekomst. We bieden dit aan op interactieve techniekpleinen die ingedeeld worden op sector, zoals maritiem, machine- en apparatenbouw, logistiek en transport. Maar er is ook ruimte voor thema’s als agri & food, de medische sector, energie (clean en groen) en gebouwde omgeving, want ook in deze sectoren speelt technologie een cruciale rol.

In 2016 hebben 1.250 leerlingen Game On Drechtsteden bezocht. Voor deze editie hebben inmiddels al meer dan 1.000 leerlingen zich aangemeld!

Maken, bouwen en testen op het techniekplein

Game On Drechtsteden brengt scholieren en bedrijven bij elkaar. In groepjes bezoeken de kinderen de verschillende techniekpleinen. Interactie en doen staan voorop. Ze worden begeleid door studenten van het ROC Da Vinci College.

Samen met de medewerkers van bedrijven volgen de leerlingen een interactief programma. Maken, bouwen, testen of onderzoeken, alles is mogelijk.

Game On Drechtsteden is een initiatief van FME regio Zuidwest in samenwerking met bedrijven, overheid en onderwijsinstellingen.

VMB Automation is er, net als in 2016, ook weer bij. De voorbereidingen voor de diverse workshops zijn in volle gang. Wij hebben er zin in!